Thursday, January 20, 2011

duit oh duit ~

Dewasa ini, Duit bagaikan air sungai yang mengalir dengan deras sekali . Err, tapi sungai tapela mengalir pun xabis2.. tapi duit ni mengalir dengan abis sekali.. Hurmmm. macam mana nak dapat duit dengan mudah haa ? MLM ? menyampah aku . hahaha. ade gak member2 aku yang berjaya main  benda nii. smpai xpyh study dah .. dapat mengecap kemewahan dah.. muda2 dah ade kete laa , macam2 ag. pastu promote kt aku.. bukan aku xpercaya , tp mcm xyakin dengan sumber duit tuu kan.. lagi satu benda , kalot time tgah study nii nk maen bnda2 tu semua mcm malas lak,, nk kena cari orang agi.. nk promote ape , nk buat mcm org LOADED kann nk bg org percaya padahal sendiri pun sengkek. nk blanja org minum air masa nk promote tuu satu hal. HAHA.

Ermm. So , dengan harga barang yang makin mahal n kos hidup yang makin meningkat nii kita just kena berjimat cermat jelaa. xpyh nk mcm2.. kurangkan keluar g melepak , bershopping , n mcm2 ag.. beli barang2 yang perlu jea. Survey barang tuu , pastu kumpul duit n keluar pergi beli barang tu je ! Barula berhemah kann. Jgn main random je, kita mesti ada target untuk ape barang yang kite nak beli. Barulah kita dapat survive dengan bajet yang kita ada tuu. Yela , jgn nk berLOADED sgt laa walaupun mak bapak asyik anta duit. Diorg nk cari duit /rezeki pun susah kt kampung tuu.. Pikir2kanlah ekk..

:: Peringatan untuk diri sendiri n kawan-kawan : : hehehehe :D


Monday, January 17, 2011

Hiyarghhhhhhh ! Berakhirlah kerjaya Part time ice Cream akuu ~

15 haribulan 1 ialah hari last aku kerja part time aku iaitu MENJUAL,MENCEDOK ice cream dekat Gelato uhh. Boleh tahan feymes laa brand nie kann. Tapi kalo sapa2 xpernah cuba makan n xpnah jadi customer lagi dekat Gelato nie memang xtahu laaa rasa, quality eskrem tuu mcm mane..  Masa kerja memang best gak laa  sebab banyak pengalaman kita dapat kann di samping dapat menguatkan tangan mencedok aiskrim dengan sudip.LOL. Best lepak2 dengan member2 , kerja sempOii2, .. N gaji tu boleh tahan laa.. Boleh la tampung hidup daripada SENGKEK kann  :D  tapi tuu xpenting , yg paling penting ialah pengalaman masa kerja tuu. Daripada mencekikkk je duit dengan mak bapak tuu , aku dapat rasa betapa susah nak dapat sesuap nasi tuu  *nada sedih* heheheh.  Tapi aku keje kejap je  , berapa hari ehh.. hurmmm. 2 bulan setengah gk laa aku dapat tahan kerja tuu. N then lama2 da bOring n hilang mood nak keje , (BUKAN MALAS OK! :D) lagipun kelas da start kann, (degree kot heheheh ) xmau laa nak gnggu kelas sebab kerja nii kann (ecececececehh). Aku teringat lagi kata2 salah seorang Lecturer dri HEP masa ceramah kat Orientasi tuu  , hidup jangan jadi tamak~ Alamak!
Aku macam terkesan laaa pulak apabila SI DIA berkata semacam itu.. bukan tamak , tapi xmau susahkan mak. heheh. Ape2 pun , aku da brenti keje daa. Relaks jea laa kat umah. Amalkan mcam dulu laa. On9 , tido, blablabla. xde pekdah punn. haha. ape2 pun , memg best masa keje tuu ! memang kenangan terindah lah ! HAHAH ! usha gamba skekk !






                                              yummyyy   ice creammm  
                                          uwahhhh , ada AMOI laaarhhh amik picx aku !! awww ♥ U hehhee  :D
\




                                                         
                                                      haishhh. 15/1/2011 HariOrang keje last day n orang punya birthday ! :D

Friday, January 14, 2011

Cutiiiii ~

Yahoooooooooooooo!! cutiii !!! aku da xsaba nak cutii nii , heheh.. counting the days.. nak balik umah.. miss my family...  Cuti Chinese New Year nii dekat 11 hari  gak ar cuti.. start dengan 28 Januari. 27hb Januari mlm tuu da boleh balik da.. :D
Sape nak teman or nak ikut aku balik kelantan ? :D

Tuesday, January 11, 2011

Monday, January 10, 2011

malas nak citaa semuaa

well , step by step laaa kita . malas nak cita suma or nak jadikan blog ni cam diari aku. hahaha. malas tol. seumur hidup xpnah ada diari punn.. skarang aku tengah nak jejak sape budak2 yang ade Blog jugak. ngeh3.. xde member nii.. FOLLOW laaa  ~

Auburn Perfect Two :)

video

Idola akuu.. mau jadi cikgu sempoii cmni HAHAHA

 : : best kot cita nii , tapi betol ke ada cikgu macam ni ?