Thursday, January 20, 2011

duit oh duit ~

Dewasa ini, Duit bagaikan air sungai yang mengalir dengan deras sekali . Err, tapi sungai tapela mengalir pun xabis2.. tapi duit ni mengalir dengan abis sekali.. Hurmmm. macam mana nak dapat duit dengan mudah haa ? MLM ? menyampah aku . hahaha. ade gak member2 aku yang berjaya main  benda nii. smpai xpyh study dah .. dapat mengecap kemewahan dah.. muda2 dah ade kete laa , macam2 ag. pastu promote kt aku.. bukan aku xpercaya , tp mcm xyakin dengan sumber duit tuu kan.. lagi satu benda , kalot time tgah study nii nk maen bnda2 tu semua mcm malas lak,, nk kena cari orang agi.. nk promote ape , nk buat mcm org LOADED kann nk bg org percaya padahal sendiri pun sengkek. nk blanja org minum air masa nk promote tuu satu hal. HAHA.

Ermm. So , dengan harga barang yang makin mahal n kos hidup yang makin meningkat nii kita just kena berjimat cermat jelaa. xpyh nk mcm2.. kurangkan keluar g melepak , bershopping , n mcm2 ag.. beli barang2 yang perlu jea. Survey barang tuu , pastu kumpul duit n keluar pergi beli barang tu je ! Barula berhemah kann. Jgn main random je, kita mesti ada target untuk ape barang yang kite nak beli. Barulah kita dapat survive dengan bajet yang kita ada tuu. Yela , jgn nk berLOADED sgt laa walaupun mak bapak asyik anta duit. Diorg nk cari duit /rezeki pun susah kt kampung tuu.. Pikir2kanlah ekk..

:: Peringatan untuk diri sendiri n kawan-kawan : : hehehehe :D


No comments:

Post a Comment